The 1820 Foundation
Projecten

Projecten

Komend seizoen, dat nu begint en eindigt in juli 2024, willen we naar verschillende landen reizen. Nepal, Bangladesh en Pakistan staan op de lijst, en we onderzoeken ook de mogelijkheden voor reizen naar Ethiopië en Oeganda.

Nepal, Bangladesh en Pakistan

Tot nu toe zal Nepal voor het einde van 2023 worden bezocht, mogelijk in combinatie met een kort bezoek aan Bangladesh. We zullen rond mei 2024 weer met een team in Nepal zijn, en we kijken naar opties ergens rond maart voor Pakistan.
Op al deze plaatsen zullen we gesprekken voeren met leiders en ook trainingen geven, gekoppeld aan het hoofdthema van mijn eerste boek, Go and Influence Society.
Dit boek is vertaald in het Nepalees, de eerste 1000 exemplaren zijn al op, we moeten ze opnieuw drukken voordat we naar Nepal reizen om onze training over dat onderwerp voort te zetten.
Voor Pakistan en Bangladesh zijn de vertalingen ook klaar, maar in deze landen zijn de boeken nog niet gedrukt.

Uganda

Uganda zit al in mijn hart sinds ik 4 jaar oud was, en ik verlang er al jaren naar om terug te gaan.
Vorig jaar was ik uitgenodigd om te spreken op een conferentie, maar ik kon er niet bij zijn omdat de conferentie een week na mijn maagoperatie gepland stond.
We hopen dat we er dit jaar weer heen kunnen gaan.

Ethiopië

In de afgelopen weken heb ik een uitnodiging ontvangen uit Ethiopië om ook daar leiders te trainen. Ethiopië is een land waar mijn familie banden mee heeft en het is altijd al een interessant land geweest dat ik graag wilde bezoeken. Hun christelijke erfgoed is erg interessant en geweldig om te zien, ik weet zeker dat deze reis niet alleen een zegen zal zijn voor het land en de leiders met wie we zullen praten, maar ook voor mij. Nieuwe dingen leren over de kerkgeschiedenis is een van mijn grote interesses.

Bouwen aan het Koninkrijk

Het werk aan de Engelse vertaling van mijn tweede boek, dat ‘Building the Kingdom’ gaat heten, vordert gestaag. De vertaling is af en nu vindt de laatste redactieronde plaats.

De vijfvoudige bediening in de praktijk

Momenteel werk ik aan mijn derde boek, The Fivefold Ministry in Practice. Bijna alle interviews zijn afgerond en ik ben nu bezig met de transcriptie daarvan. Dit wordt een heel praktisch boek over de vijfvoudige bediening. Tot nu toe heb ik veel geleerd van de mensen die ik heb geïnterviewd, en het was een enorme zegen om deze gesprekken met hen te hebben. Anne Borkent, Daniël van Deutekom, Jarno van Dijk, Alexander & Judith Emoghene, Martin Koornstra, Ad de Krijger, Hans Maat, Nigel Reid, Louise Reid, Stef Schagen, Christian Tan, Hope Visser en Sebastiaan van Wessem hebben allemaal bijgedragen tot nu toe, en vele anderen hebben indirect ook geholpen.

Evangelisch Christelijk College, Kathmandu, Nepal
De Bijbelschool in Nepal is de afgelopen jaren snel gegroeid. Toen we begonnen waren er 9 studenten. Nu barst de school uit zijn voegen met 55 studenten en de eerste lichting studenten is afgestudeerd en vertrokken om overal in het land bediening te doen, kerken te planten en God te dienen.
(meer info: https://www.the1820foundation.nl/2023/08/23/evangelical-christian-college-kathmandu-nepal/)

Steun
Natuurlijk kosten al deze projecten en reizen tijd en geld.
We willen je vragen om te overwegen deze bediening te helpen met een financiële gift.
Je kunt onze bankrekening gebruiken (details hieronder) of op de PayPal link klikken.
Geef aan waarvoor je je gift wilt gebruiken.
Als je ervoor kiest om ons te steunen voor ‘Overige onkosten of salaris’ koop je in feite onze tijd, zodat we onze tijd kunnen investeren in het uitgeven van de bovengenoemde boeken, het maken van ander materiaal en het ontwikkelen en geven van training aan leiders.

Heel erg bedankt!