The 1820 Foundation
Projecten

Projecten

Dit jaar zullen we verschillende initiatieven gaan ontwikkelen rondom twee hoofdthema’s:

1. De vijfvoudige bediening.

  • Mijn aankomende boek zal hier over gaan, de verwachting is dat het boek in het voorjaar gepubliceerd zal worden. Hiervoor heb ik een heel aantal leiders geïnterviewd en met een aantal volgen nog meer gesprekken. Hans Maat, Martin Koornstra, Christian Tan, Anne Borkent, Alexander & Judith Emoghene, Daniël van Deutekom, Jarno van Dijk, Stef Schagen, Sebastiaan van Wessem, Ad de Krijger, Nigel Reid, Ian McCormack en Zoran Spasovski hebben allemaal meegewerkt, het boek zal dus niet alleen mijn eigen mening weergeven maar een bredere kijk hebben op de vijfvoudige bediening in de praktijk.
  • Daarnaast zullen we ook, in samenwerking met Hans Maat en anderen, dagen gaan organiseren om de vijfvoudige bediening bij elkaar te brengen. Korte stukjes onderwijs afgewisseld met contacten leggen door verschillende bedieningen heen, op verschillende plekken in het land. Uiteindelijk hopen we dat we daarin, als leiders, elkaar kunnen helpen in onze bediening en die ook kunnen versterken.

2. Het Koninkrijk van God.

Mijn eerste boek, Bouwen aan het Koninkrijk, ging hier ook over. Het is mijn overtuiging dat dit de tijd is om het Koninkrijk te bouwen. Niet op een wereldse manier door macht, door politieke spelletjes of geld, maar door de Geest van God geïnspireerd oplossingen aandragen voor de problemen die er in de wereld aanwezig zijn.

Deze thema’s zullen we in Nederland en Europa uitdragen, maar ook op onze reizen die we hopen te mogen ondernemen.

Nepal, Bangladesh, India en Pakistan.

Nepal heeft al een tijd ons hart, we hebben er ook gewoond ten slotte. We hopen in het voorjaar ook naar Nepal te kunnen reizen om daar werk te maken van een netwerk van kerken opzetten. Dit op verzoek vanuit de Bijbelschool waar we mee samenwerken én vanuit een aantal kerken. Mijn eerste boek, Go and Influence Society, is geschreven in Nepal, ook vertaald naar het Nepalees, en zowel de Engelse als de Nepalese vertaling is uitverkocht. Die zullen we opnieuw drukken voor we naar Nepal reizen.
Vanuit onze tijd in Nepal kwamen ook contacten in Bangladesh, waardoor dit boek nu ook naar Bengali vertaald is. We hopen dat binnenkort ook te kunnen drukken.
Dat zelfde geld voor verschillende gebieden in India en in Pakistan.

Uganda

Uganda zit al in mijn hart sinds ik 4 jaar oud was, en ik verlang er al jaren naar om terug te gaan.
Vorig jaar was ik uitgenodigd om te spreken op een conferentie, maar ik kon er niet bij zijn omdat de conferentie een week na mijn maagoperatie gepland stond.
We hopen dat we er dit jaar weer heen kunnen gaan en zijn in overleg over een reis in de zomer om daar met leiders te spreken.

Bouwen aan het Koninkrijk

Het werk aan de Engelse vertaling van mijn tweede boek, dat ‘Building the Kingdom’ gaat heten, vordert gestaag. De vertaling is af en nu vindt de laatste redactieronde plaats.

Evangelisch Christelijk College, Kathmandu, Nepal
De Bijbelschool in Nepal is de afgelopen jaren snel gegroeid. Toen we begonnen waren er 9 studenten. Nu barst de school uit zijn voegen met 55 studenten en de eerste lichting studenten is afgestudeerd en vertrokken om overal in het land bediening te doen, kerken te planten en God te dienen.
(meer info: https://www.the1820foundation.nl/2023/08/23/evangelical-christian-college-kathmandu-nepal/)

Steun
Natuurlijk kosten al deze projecten en reizen tijd en geld.
We willen je vragen om te overwegen deze bediening te helpen met een financiële gift.
Je kunt onze bankrekening gebruiken (details hieronder) of op de PayPal link klikken.
Geef aan waarvoor je je gift wilt gebruiken.
Als je ervoor kiest om ons te steunen voor ‘Overige onkosten of salaris’ koop je in feite onze tijd, zodat we onze tijd kunnen investeren in het uitgeven van de bovengenoemde boeken, het maken van ander materiaal en het ontwikkelen en geven van training aan leiders.

Heel erg bedankt!